Vad fasaddekorationer gett mig

Det lär knappast ha undgått någon att jag bytt bransch. Detta är ett ämne som jag låtit avhandla många gånger, både för vänner och bekanta men inte minst här i bloggen. Idag tänkte jag skrida till verket och besvara några av de frågor som kommit in. De frågor som kretsar kring mitt nuvarande yrke inom fasaddekorationer. Jag hoppas att ni kan se detta som ett roligt, något annorlunda, moment och att ni tycker att det ger något. Vad nu ”något” kan vara.

Hur som helst.

Varför blev det just fasaddekorationer?

Det ska sägas att jag arbetat med dekorationer under många år. Detta lät väl inte heller vara något som inte alla redan vet om. Jag har alltid gillat att skapa, helst stora saker. När jag hörde talas om att en gammal kompis från Valand börjat arbeta med fasaddekorationer blev jag idel öra. Jag sökte upp min vän och frågade hur det var. Hon sa att det var helt fantastiskt. Ett helt nytt sätt att skapa erbjöd fasaddekorationer, menade hon.

Detta gjorde ju inte direkt att jag blev mindre intresserad. Eftersom jag är försiktigt inställd till förändring tog jag inte klivet direkt. Nej, tanken om att arbeta med fasaddekorationer lät jag marinera under ungefär 1 års tid. Jag bestämde att om jag fortsatt var lika intresserad då så skulle jag byta spår.

Ja, sedan – som ni känner till – valde jag att testa fasaddekorationer och det visade sig vara ett oerhört bra beslut. Både för mig som person, för min utveckling och för min vilja att skapa och påverka.

Vad är bäst med fasaddekorationer?

Jag tolkar frågan som att den handlar om vad som är bäst/mest givande med att arbeta med fasaddekorationer. Då är det nog det som jag redan varit inne på. Att jag får skapa på ett helt annat sätt numera. Jag får forma och föreslå mina kreationer för företaget och, inte minst, för kunden. Uppskattningen man får är oerhört tillfredsställande för mig.

Sedan är det en annan sak som verkligen gör fasaddekorationer unikt i form av arbetsform. I och med att jag arbetar nästan uteslutande med fastigheter och offentliga byggnationer kan jag se mitt resultat bättre. När jag gjort någonting så finns sedan byggnaden där för mig och alla andra att titta på. Det är något annat än att skapa en tavla som sedan hänger på ett galleri. Skillnaden är stor.

Rekommenderar du andra med din bakgrund att testa på fasaddekorationer som yrke?

Ja, detta gör jag ständigt när jag undervisar på kvällskursen. Fasaddekorationer har verkligen gett mig en ny kraft åt konstnärskapet. Det är något jag inte känt på många år. Jag är övertygad om att andra som känner samma sak som jag gjorde kunde bli behjälpta av fasaddekorationer och de dörrar som fältet öppnar.

Sociala medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit