Om stamspolning

Jag är en oberäknelig person. Om detta råder inga större tvivel, det är jag övertygad om att alla jag känner håller med om. Och inte bara alla jag känner förresten, utan även ni som läser denna blogg. Det är lite knasigt men faktum är ju faktiskt att ni känner mig men att jag inte känner er. En märklig balans men det är så det är nu.

Idag ska jag skriva om stamspolning. Visste är det lite oväntat? Det bekräftar i så fall det jag sa; Jag är oberäknelig. Varför stamspolning då? Jo, det är just det jag vill berätta om.

Man kan syssla med olika saker i livet. Jag till exempel sysslar med att skriva i en blogg. Det är roligt och inte särskilt ansträngande, framförallt inte fysiskt. Jag knegar på och dricker mitt kaffe och tjänar mina pengar. Min bror däremot, han gör någonting helt annat. Han sysslar med ekonomi. Min syster, ja hon sysslar med juridik. Det är som ett enda potpurri av högskoleutbildningar i min familj. Min syster har däremot skaffat en ny pojkvän och honom fick vi nu träffa för första gången i helgen. Han arbetar med stamspolning.

Jag måste erkänna att jag knappt visste vad stamspolning var för någonting. Det dröjde därför inte länge innan jag tog till orda för att förstå vad vi talade om: ”Förlåt, men vad är stamspolning för något? Dålig koll här borta”.

Därefter fick jag en ganska ingående beskrivning av något jag aldrig förr ägnat en tanke åt. Ja, många av er som läser bloggen har säkert en mer gedigen förankring i verkligheten än vad jag har. Ni vet nog vad stamspolning är så jag ska bespara er mödan att berätta om det själv.

Jag frågade killen, som heter Linus, vad han tyckte om att jobba med stamspolning. Han var väldigt välresonerande kring detta. Sannolikt hade han besvarat frågan förr, eller i alla fall reflekterat över det noga. Det var roligt att höra. Stamspolning må vara bland de yrken som är längst ifrån det jag gör. Kanske var det därför jag tyckte att det lät så spännande. Det var ett fint yrke, det hördes verkligen. Det fanns en fin gemenskap i det team där han arbetade. Hela företaget verkade faktiskt vara väldigt bra.

Middagen kom på många sätt att handla om stamspolning. I alla fall för mig och Linus. Jag kände att jag inte riktigt hade något slut på mitt frågeformulär så jag bara körde på.

Sociala medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit