Tips när du köper en mobil ställning

Arbetar du regelbundet i eller runt huset? Då är det också mycket möjligt att du måste gå upp. Underhåll på taket, fasaden eller rännan är regelbundet nödvändigt för att hålla ditt hem i perfekt skick. Ditt hem kommer också att se mycket bättre ut om du regelbundet förser din fasad med en ny färgbeläggning. Men också för detta måste du gå upp. För att undvika farliga situationer kan det vara mycket användbart att köpa byggnadsställningar i Göteborg till exempel. En ställning är säkert eftersom du skapar tillräcklig arbetshöjd och arbetsbredd. Dessutom håller du båda händerna fria och du kan ta dina verktyg på övervåningen. Du har tillräckligt med gångavstånd och ställningar är mycket stabila. Så det finns en mycket mindre chans att du kommer att falla från en ställning än att du kommer att falla från en stege. En mobil ställning har en stor fördel, du kan enkelt flytta den. Har du byggt upp din byggnadsställning för att måla och vill du flytta den lite för att komma till nästa fasad? Sedan rullar du den lite längre utan problem. På så sätt kan du omedelbart fortsätta med ditt arbete!

Byggnadsställningens höjd
Först är det viktigt att ta hänsyn till höjden på den mobila ställningen. I vilken höjd ska du börja arbeta? Det är naturligtvis väldigt irriterande om du har placerat byggnadsställningen vid dess destination och du bara är lite kort i höjden. När du köper en byggnadsställning ska du vara noga med skillnaden mellan plattformshöjd och arbetshöjd. Vissa säljare talar om plattformshöjd och andra om arbetshöjd. Generellt sett är arbetshöjden två meter högre än plattformshöjden. Så detta är något att ta hänsyn till. Tänk noga över hur högt du vill ha byggnadsställningen, men också hur stora de totala måtten på ställningen kan vara. En bred byggnadsställningen är mer stabil än en smal byggnadsställningen och fungerar mycket finare. Men arbetar du ofta i små gränder? Då kan du bli bättre på att välja den smalare byggnadsställningen.
Byggnadsställnings plattform
Inte bara höjden utan även dimensionerna på plattformen för byggnadsställningen är viktiga. Byggnadsställningen måste naturligtvis passa på destinationen, men du måste också ha tillräckligt med utrymme för att arbeta. Verktyg och färgkrukor, till exempel, måste också ha en plats på plattformen. Detta inkluderar också valet av en smal eller en bred byggnadsställningen. Du kan lagra en plattform i en smal byggnadsställningen, medan du i en bred byggnadsställningen kan placera två plattformar bredvid varandra.
Olika typer av byggnadsställningar
Det finns olika typer av byggnadsställningar i Stockholm, alla med sina egna fördelar. Till exempel kan du välja en trappbyggnadsställning om du ofta går upp och ner på byggnadsställningen. Trapporna gör detta säkert, enkelt och snabbt. Den stora fördelen med en mobil ställning är att du enkelt kan flytta det. Dessutom har ett mobilställning specialhjul som du kan justera i höjd. På detta sätt är din ställning alltid plant, även om marken är lite ojämn. Inomhusställningen har å andra sidan inga hjul som är justerbara i höjden. En rumsställning är speciellt gjord för inomhusbruk. Måste du ofta fälla din byggnadsställning och ta den med dig? Då är en hopfällbar ställning perfekt för dig.
Konstruktionen av byggnadsställningen
Byggandet av byggnadsställningen är också något att tänka på. Du måste bygga ställningar minst två personer. Detta beror inte bara på att ni är starkare tillsammans, utan det är också mycket säkrare. Till exempel kontrollerades två gånger om konstruktionen var korrekt konstruerad. Arbetar du ofta ensam? Sedan kan du välja en ställning som du kan bygga ensam. Det är dock alltid klokt att be någon om hjälp och kontrollera byggnadsställningen. På så sätt kan du vara säker på att du kan arbeta säkert på byggnadsställningen!

Sociala medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit