På väg mot hälsokontroll

Felsökning. Det var så som Peter såg på det hela. En hälsokontroll är inget annat än en felsökning. Sådant gör han varje dag i jobbet på regionen. Man söker fel i datorer och servrar för att kunna åtgärda felen. Svårare än så var det inte. Hälsokontrollen han skulle på nu på morgonen var på samma sätt. Precis likadant var det. Så det fanns egentligen inget att oroa sig för. Nej, det var bara en vanlig hälsokontroll.

Så var det som Peter ville tänka. Han intalade sig att han var betydligt lugnare i det hela än han i själva verket var. Man skulle kunna säga att det var ganska gulligt. Han däremot tyckte inte det. Han tyckte att hans sanna resonemang var helt riktigt och rimligt. Det var jobbigt att gå på hälsokontroll eftersom man aldrig vet vad man ska komma ut med för besked.

Nu var det i alla fall så. Han skulle på hälsokontroll och det var inget som skulle förändra det i nuläget. Eller ja, han skulle förstås bara kunna skita i att dyka upp. Bara strunta i att vara där vid utsatt tid. Möjligen säga att han missat att det var hälsokontroll. Eller kanske till och med vara helt ärlig och transparent. Helt enkelt säga att han var för rädd för att gå på hälsokontroll.

Tankarna började snurra i Peter. Han visste att det var en dålig idé men han började på allvar fundera över att strunta i hälsokontrollen. Problemet är ju bara att det inte skulle förändra någonting i hans liv. Alltså, om han nu skulle vara sjuk så är det ju bättre att få reda på det genom en rutinmässig hälsokontroll än att inte veta alls. Han vågade knappt tänka tanken men då skulle det ju kunna vara ”för sent”.

Han fastnade med blicken i nacken på personen som satt framför honom på bussen. ”För sent” tänkte han. Vilken hemsk jävla tanke att sitta och tänka på när man var på väg mot en hälsokontroll. Han försökte skaka bort den men satt bara och tittade in i nackhåren framför sig och hörde regnet mot bussens ruta. Han hade fastnat i tankar om hälsokontroll på väg mot densamma. Ingen bra idé. Ingen bra idé alls!

Sociala medier

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit